Døre har som regel en lang levetid, men selv døre i høj kvalitet vil efter nogen tid trænge til en udskiftning. Hvis du søger nye terrasse-, facade- eller skydedøre, er der rigtig god grund til at vælge os som sparringspartner. Vi tilbyder ikke blot et bredt udvalg af nye døre, men også ekspertise og en komplet totalløsning, der sikrer, at du får præcis de døre, der passer til din bolig og dine behov.
Hos Designiplast har vi stor erfaring med både vinduer og døre i komposit- og plastmateriale. Når du henvender dig til os for at få nye døre, giver vi dig en totalløsning. Vi skræddersyr døre efter kundens ønske, så du kan være helt sikker på, at de passer perfekt til din bolig. Vi varetager alle dele af processen, hvilket inkluderer:
Med vores omfattende servicepakke er du i trygge hænder fra start til slut. Uanset hvor du befinder dig i landet, er vi sikre på, at vi kan hjælpe dig med at finde en fantastisk løsning til dine nye døre. Vi leverer og monterer i hele Danmark.
Langt de fleste danske boliger omfatter trædøre både indvendigt og udvendigt. Men i nyere tid er mange boligejere begyndt at fravælge træet til fordel for plast, når det bliver tid til udskiftning af dørene. Dét skyldes særligt to ting:
Der er endnu flere fordele ved at vælge nye døre i plast. Ud over holdbarheden og den vedligeholdelsesfri natur tilbyder plast også følgende fordele:
At vælge de rette nye døre til din bolig kan være en udfordring, men med den rette vejledning kan det blive en spændende og tilfredsstillende oplevelse. Vi hjælper dig med at navigere gennem de mange muligheder og finde den løsning, der bedst opfylder dine behov og præferencer.
Det er vigtigt at overveje faktorer som:
Ønsker I at høre mere om vores ydelser eller få et uforpligtende tilbud? Kontakt os direkte på telefon +45 98 15 80 80 eller send en e-mail til njl@designiplast.dk I har også mulighed for at udfylde vores kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigst muligt.
Facadedøre kan være udadgående eller indadgående (indadgående er mest almindeligt i Danmark). Normalt vil en facade dør være forsynet med flere lukkepunkter i greb-siden, hvor det midterste lukkepunkt er virksomt ved normal betjening af grebet.
De øvrige lukkepunkter aktiveres ved at løfte grebet opad, og herefter kan døren af-låses. Der findes et stort antal af typer og modeller af facadedøre, hvis detaljer må drøftes nærmere i den konkrete købssituation.
Terrassedøre kan være udadgående eller indadgående døre, der er udført som ram-medøre med rude(r) og evt. fyldning. En terrassedør har normalt 3 lukkepunkter i grebsiden, der alle aktiveres ved en 900 drejning af det indvendige greb.
Efter åbning kan døre være styret af en friktionsbremse, men det skal bemærkes, at friktionsbremsen ikke sikrer dørrammens stilling under større vindbelastning.
Funktion og betjening for en sidebundhængt dør (terrasse- eller altandør) er principielt som beskrevet for sidebundhængt vindue.
For kipskyde døren begynder funktionen når grebet drejes til vandret stilling, så er døren i kip stilling. Drejes grebet til lodret stilling frigøres rammen i bunden og kan skydes forbi partiets faste del. Ved lukning og låsning skal det sikres, at grebet er helt tilbage i låseposition.
Foldedøren er en populær dørløsning, fordi den på elegant vis nedbryder skellet mellem ude og inde og sikrer et stort, naturligt lysindfald. Døren skubbes til side i en integreret styrekøreskinne og med specialdesignede letløbende ruller, mens dobbelttætning mellem rammer sikrer, at dørene holder tæt for vejr og vind hele året rundt. Derudover er indbrudssikring i form af massive hagekolver og justerbare sikkerhedsslutblik med skråtstillede skruer samt fuldlimede termoruder med i den samlede løsning. Hver enkel sektion er max 90 cm og sammeklappet foldes de ud, den første del åbner til en side resten til den anden side, vælg første åbne del. Foldedøren fås i moduler med 3-10 rammer pr. modul, og flere moduler kan tilføjes efter behov. De eksakte modeller og mål er altid tilpasset det enkelte projekt.
Ved ordre skal det angives, om døren er højre- eller venstrehængt, og om slagretningen er ind eller ud. Elementerne skal ses fra den side, hvor hængslet i lukket stilling er synligt. De fleste døre leveres både udadgående og indadgående. Ved en dobbelt dør er det altid slagretning på den første gående dør som bliver angivet
Alt efter dørenes beliggenhed, om det er meget let, vanskeligt eller meget vanskeligt tilgængeligt, kan du tilpasse indbrudshæmningen til dit personlige sikkerhedsbehov. At føle sig sikker er forudsætningen for at kunne slappe af. For at du kan slappe af, når du er hjemme, og når du er bortrejst eller på ferie, kan døre af Nordic Design Plus / Brillant Design – alt efter behov – fås i forskellige modstandsklasser inden for indbrudsbeskyttelse.
Specielle sikkerhedskomponenter til individuel indbrudshæmning:
Basissikkerhed
Modstandsklasse WK 1
Modstandsklasse WK 2
Modstandsklasse WK 3
Basissikkerhed: Ved meget vanskeligt tilgængelige døre er basissikkerheden tilstrækkelig.
Modstandsklasse WK1:
Til vanskeligt tilgængelige døre.
Grundbeskyttelse mod indbrudsforsøg med legemlig modstand, især vandalisme.
Beskyttelse mod anvendelse af simpelt løftegrej er integreret.
Modstandsklasse WK2:
Til let tilgængelige døre. Beskyttelsen af dørene er lavet på en sådan måde, at indbrudstyven forsøger at bryde den låste dør op med simpelt værktøj, som for eks. skruetrækker, tang og kile.
Modstandsklasse WK3:
Til meget let tilgængelige døre. Yderligere beskyttelse mod benyttelse af skruetrækker og koben.
Da de fleste indbrudsforsøg i Danmark sker via terrassedøre, er individuel beskyttelse af de enkelte døre særdeles vigtig for indbrudshæmning. Specielle låsedele og yderligere sikkerhedskomponenter sørger for, at du kan fastlægge indbrudshæmning for hvert enkelt dør af Nordic Design Plus / Brillant Design individuelt.
2 lagsglas (24 mm):
Der findes utrolig mange forskellige typer glas. Standardruder hos Designiplast, vil altid leve op til de krav der er gældende på det danske marked. Det vil altid være muligt at få ”opgraderet” glasset. Standardrude hos Designiplast er 2-lags rude med varm kant.
3 lagsglas (36 mm):
Grundlæggende er forskellen det ekstra lag glas. Fordelene er et mindre varmetab gennem vinduet, og en øget reducering af kuldenedfaldet. Ulemperne er, at mængden af dagslys og varme fra solen bliver mindre, og at der forekommer flere timer med udvendig kondens (ca. 1500 timer årligt for 3-lagsruden mod ca. 500 timer årligt for 2-lagsruden). Da vægten af den samlede rude øges med 50 %, kan der være størrelsesbegrænsninger for vinduet, og særlige krav til håndtering under indbygning.
Lydglas:
Princippet for en lydrude er, at der anvendes forskellig opbygning af glasskiverne, typisk i form af forskellige glastykkelser, og lamineret glas med en lydfolie. Det vil i mange tilfælde have indflydelse på afstandsprofilets bredde. Både vægt, asymmetrisk opbygning af ruden og anvendelse af lamineret glas har positiv effekt på støjreduktionen, men i nogle tilfælde negativ effekt på energidataene. Vægten af ruden vil ofte øges, og det kan give størrelsesbegrænsninger for vinduet og særlige krav til håndtering under indbygning. En lydfolie kan være godkendt til anvendelse i situationer med krav til personsikkerhed
Sikkerhedsglas (Personsikkerhedsglas)
Personsikkerhed opnås typisk ved at bruge lamineret glas på den side af ruden, hvor kravet om sikkerhed er. Både energidata og vægt kan blive påvirket, men normalt kun i mindre grad. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt, at glasskiven er hærdet. For at ruden må bruges til personsikkerhed, er det vigtigt, at den er testet og godkendt af et anerkendt institut. Lamineret sikkerhedsglas fungerer ved at man laminerer 2 stk ruder sammen. Når ruden splintres bliver glasset hængene i laminatet. – denne løsning er også meget brugt indenfor bilindustrien. Hærdet glas sker i produktionsprocessen vha. varme, hvor glasset hærdes op. Når glasset splintres vil glasset splintres i mange tusinde stykker, men uden skarpe kanter så man dermed undgår personskade.
Ilagte sprosse
26 mm
Påklæbede sprosse
23/35/42 mm
Energisprosse
23/35/42 mm
Faste karme
Udadgående / Indadgående (Kip/Dreje)
Udadgående – Sidehængte / Topstyret / Bondehus
Udadgående – Topstyret / Dannebrogs vinduer
For at sikre, at de nye døre passer perfekt til din bolig, tilbyder vi en rådgivnings- og opmålingsservice. Vores eksperter kommer ud til din bolig for at tage præcise mål og drøfte dine behov og præferencer, så du kan være sikker på, at de nye døre harmonerer med dit hjem både i stil og funktionalitet.
Priserne for at få skiftet døre varierer afhængigt af projektets omfang og de specifikke materialevalg. For at kunne give dig en præcis pris tilbyder vi en uforpligtende konsultation, hvor vi gennemgår dine ønsker og behov. Kontakt os venligst for at arrangere et møde eller en telefonsamtale, så vi kan give dig et skræddersyet tilbud.
Varigheden for dørudskiftning afhænger af antal og type af døre samt eventuelle komplekse installationer. Normalt kan en simpel udskiftning af en dør klares på en dag. Ved større projekter vil vi give en detaljeret tidsplan efter inspektion og planlægning.
Levetiden for en yderdør afhænger af materialerne og vedligeholdelsen. Generelt vil en kvalitetsydør fra Designiplast kunne holde i 20-30 år under forudsætning af regelmæssig vedligeholdelse. Vi står naturligvis til rådighed med råd om vedligeholdelse for at sikre den længst mulige holdbarhed.
Du kan finde os ved følgende adresse. Via Google Map kan du trykke rutevejledning for at finde vej til os nemt og hurtigt.
Alle former for plastelementer udføres for nybygning, tilbygning og ombygninger.
Kan leveres overalt i Danmark. Plastprofiler fra Rehau System. Udskiftning af alle former for beslag i ekst. plastvinduer og døre udføres. Vi forhandler inddækninger, læhegn, stakitter og forskellige beklædninger i plast.